Undervisningsprisen 2020

Københavns Universitets uddeler hvert år til årsfesten Undervisningsprisen til en af universitetets fast- eller deltidsansatte undervisere for god og inspirerende undervisning.

Med Undervisningsprisen ønsker Københavns Universitet at fremhæve og påskønne undervisning af den højeste kvalitet. Årets underviser modtager en porcelænsugle og 25.000 kroner.

Undervisningsprisen - kaldes også Årets Harald- er opkaldt efter matematikeren Harald Bohr.

Studerende og medarbejdere ved universitetet kan indtil den 1. maj 2020 indsende motiverede forslag til kandidater til Undervisningsprisen.

Københavns Universitets Uddannelsesstrategiske Råd træffer beslutning om tildeling af Undervisningsprisen på baggrund af de modtagne indstillinger.

Undervisningsprisen 2020 bliver overrakt ved årsfesten fredag den 6. november 2020.

OBS: Det er ikke længere muligt at foretage indstillinger til undervisningsprisen.

Du kan indstille kandidater til undervisningsprisen 2020 her.

Kriterier for tildeling af Undervisningsprisen

Københavns Universitets Uddannelsesstrategiske Råd (KUUR) har vedtaget nedenstående kriterier for tildeling af Undervisningsprisen. Når du indstiller en underviser til Undervisningsprisen, bedes du give eksempler på, hvordan underviseren lever op til kriterierne. Du må gerne indstille en underviser, selvom du ikke kan redegøre for alle kriterier.

  1. Underviseren bidrager ekstraordinært til at opnå stort engagement, kritisk refleksion og et højt fagligt niveau hos de studerende.
  2. Underviseren formidler vanskeligt stof på en inspirerende måde og giver konstruktiv feedback til de studerende.
  3. Underviseren spiller en væsentlig rolle for fornyelse og kvalitetsudvikling af undervisningen, fx gennem introduktion af nye undervisningsmetoder og ny teknologi eller inddragelse af ny forskningsbaseret viden, til gavn for de studerende.
  4. Underviseren deler erfaringer med og inddrager kollegaer og feedback fra de studerende i udvikling af egen undervisning.
  5. Underviseren understøtter relevans i undervisningen, fx gennem inddragelse af erfaringer fra praksis og inspiration fra eksterne parter.
  6. Underviseren bidrager via sin forskningsbaserede undervisning og vejledning til, at studerende lærer at anvende videnskabelige teorier og metoder.

Den Nationale Undervisningspris

Når du indstiller en underviser til Undervisningsprisen 2020 indstiller du samtidigt underviseren til Den Nationale Undervisningspris, som uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet og er på 500.000 kr.

Den Nationale Undervisningspris hædrer inspirerende og engagerende undervisning og uddeles til to universitetsundervisere på baggrund af indstillinger fra alle danske universiteter. Læs mere om Den Nationale Undervisningspris her.


Har du spørgsmål?

Kontakt Søren Vernegren Kirk (soren.kirk@adm.ku.dk), Uddannelser & Studerende, for yderligere information om indstillingsproceduren.